PUR GJUTNING

PUR GJUTNING
PUR GJUTNING

PUR- detaljer ur silikonverktyg används när man vill komma närmre den tänkta slutprodukten. Färg, yta, funktion hamnar närmre slutresultatet jämfört med om man använder 3d- print tekniken. Här kan vi simulera flertalet olika plastkvaliteter, såsom gummi i olika hårdheter (20A-90A), brandklassat V-0, ABS, PC, PP, transparent.

Vi kan även färgmatcha gjutningen mot en RAL eller NCS- kod för homogent infärgade produkter. Visste ni att vi är ensamma om att erbjuda denna teknik med tillverkning i Sverige, ett hantverk vi är stolta över!

Silikonverktyget tillverkas genom att en SLA-master putsas och lackeras med önskad ytstruktur enl VDI eller Moldtech. Därefter gjuts den in i silikon. Silikonverktygets livslängd är relaterad till detaljens komplexitet, generellt håller verktyget för 15-25st före nedbrytning. 

Vi kan även simulera 2K där vi gjuter ihop en stomme av hårt material med ett mjukt gummimaterial alternativt ett material i annan kulör. Stommen gjuter vi fram i PUR alternativt printar fram den. Detta kan med fördel användas om man vill ha högre friktion på en greppyta eller vill ha en gummiyta som stötskydd. 

Önskas större volymer tillverkas fler mastrar som gjuts in i flerfacks-verktyg.

Vi har även möjlighet att sätta in gänginsatser i era modeller för att få mer hållbara gängor. 

Polyuretan är en av de mest använda härdplasterna på marknaden. Plast-materialen har utformats för att passa många olika affärsområden och därför hittas de inom de flesta industriella applikationer i en eller annan form. Polyuretan används som gjutmassa i allt från tillverkning av prototyper till produkter med extrema mekaniska egenskaper som används i gruvdrift eller andra tunga mekaniska industrier där hög slitstyrka krävs. 

Ledtid från 2 dagar till 2 veckor för första skott. 

Typiska användningsområden är:

  • Prototyper
  • Lågvolym serie
  • Funktionell testning
  • Färg och ytstrukturstudie
  • Marknadsundersökning mot kund

Har du frågor? kontakta oss för rådgivning eller offert.

KONTAKTA OSS IDAG